به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مجلس شورای اسلامی، امروز (یکشنبه 14 مرداد) نشست مشترک اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با هیئت رئیسه فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد. این نشست با هدف مدنظر قرار دادن نظارت میدانی و استفاده از ظرفیت فرهنگستان علوم پزشکی که ظرفیتی نخبه پرور و مرجع نخبگان کشور است امروز در محل فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد.

گفتنی است در این نشست به برخی از سیاست‌های نظام سلامت در گذشته و نقاط قوت و ضعف و همچنین در بعد قانون گذاری و اجرای آنها اشاره شد و استفاده از سیاست‌های اجرایی در حوزه سلامت در راستای اصلاح تقویت و حذف برخی از آن‌ها در راستای عدالت در سلامت که می‌تواند از سویی ارتقای سطح کیفی و کمی این نظام را در پی داشته و از سویی باعث افزایش رضایت‌مندی کادر درمان و جلوگیری از خروج نخبگان از کشور شود، مورد تأکید کمیسیون بهداشت و همچنین فرهنگستان علوم پزشکی قرار گرفت.

 

شفافیت در نظام کیفی و کمی، توزیع عادلانه امکانات بهداشتی، درمانی و آموزش پزشکی، ارتقای رضایتمندی کادر درمان و برنامه ریزی برای افزایش انگیزه آنها، ارتقای سطح آموزش و افزایش رضایتمندی کادر درمان و جلوگیری از خروج نخبگان از جمله دغدغه های اعضای کمیسیون بود و علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی هم تأکید کرد با توجه به اراده رئیس جمهور در مورد اجرای قانون باید این الزام هم مدنظر وزیر بهداشت دولت چهاردهم قرار گیرد و تصمیمات ایشان حول محور قوانین بالادستی و مشورت و هماهنگی با کمیسیون بهداشت باشد.

در این نشست اعضا و رئیس کمیسیون بهداشت مجلس به استفاده از ظرفیت فرهنگستان علوم پزشکی که مرجع حفظ و معرفی نخبگان به حوزه های مختلف است اشاره و ابراز امیدواری کردند با تکیه بر جلسات مشورتی با این فرهنگستان در راستای تقنین و تنقیح قوانین و ارتقای کیفی نظارت در حوزه بهداشت و درمان اقدام شود. همچنین تجربه سیاست‌های اجرا شده نظام سلامت و لزوم تقویت اصلاح بخشی از این سیاست‌ها در راستای عدالت در سلامت مورد تأکید قرار گرفت و رئیس فرهنگستان علوم پزشکی هم این نشست را نشستی دلگرم کننده و بی نظیر دانست و در مورد تکرار چنین جلساتی و در اولویت قرار دادن آن ابراز امیدواری و تأکید کرد.