به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مجلس شورای اسلامی نشست امروز (سه شنبه 23 شهریورماه) کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی ومحیط زیست مجلس شورای اسلامی با حضور مدیرعامل بانک کشاورزی برگزار و مباحثی در خصوص سختگیری در تضامین تسهیلات بانکی حوزه کشاورزی، سختگیری کارشناسان بانک کشاورزی در قبال تولیدکنندگان، بخشودگی سود و دیرکرد تسهیلات کشاورزان و استمهال تسهیلات کشاورزان خسارت دیده مطرح شد.



مدیرعامل بانک کشاورزی اعلام کرد که در شش ماهه نخست سال جاری 38هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده اند که 5 هزار میلیارد تومان به حوزه دام و طیور، 6 هزار میلیارد تومان به حوزه زراعت و باغبانی، 4 هزار میلیارد تومان به حوزه شیلات و آبزیان، 11 هزار میلیارد تومان به خدمات بازرگانی کشاورزی، 8 هزار میلیارد تومان به صنایع تبدیلی و 2 هزار میلیارد تومان نیز به سایر موارد اختصاص پیدا کرده است.



براساس گفته مدیرعامل بانک کشاورزی، میزان تسهیلات پرداختی بانک کشاورزی در شش ماهه نخست سال جاری در مقایسه با سال گذشته رشد بسیار خوبی داشته است.



 براساس این گزارش؛ مقرر شد مدیرعامل بانک کشاورزی ظرف دو هفته برنامه خود را برای استمهال تسهیلات کشاورزان خسارت دیده از خشکسالی رخ داده را به کمیسیون ارائه کند و موضوع بخشودگی سود و دیر کرد تسهیلات مطابق با بودجه سال  1400 را اعمال کند.



وزیر نیرو دومین میهمان امروز کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی بود و با حضور وی نمایندگان مباحثی را در خصوص کنتوردار کردن چاه‌های آب، ساماندهی تخصیص آب، نوین سازی شیوه‌های آبیاری، کشت فراسرزمینی، اصلاح الگوی کشت مطرح شد.



وزیر نیرو در این نشست اعلام کرد که 500 شهر کشور با تنش آبی روبه‌رو هستند و باید در زمینه مصرف آب مراقبت شود، همچنین مواردی در زمینه تبدیل کشت‌های آب‌بر به کشت‌های استراتژیک کم آب مانند گندم، کاهش 50 درصدی آب ذخیره شده در پشت سدهای کشور، تبخیر یک سوم آب مصرفی در آبیاری با روش بارانی و خروج این روش از لیست آبیاری‌های نوین، فعالسازی شورای عالی آب، اجرای الگوی کشت با همکاری وزرات جهاد کشاورزی و کمیسیون کشاورزی در جریان تدوین لایحه برنامه هفتم توسعه، مهار آب‌های مرزی، انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی، ساماندهی چاه‌های غیر مجاز، کشت فراسرزمینی و آبیاری نوین مطرح کرد.



دستور کار سوم کمیسیون کشاورزی بررسی و اصلاح تبصره 7 ماده 2 طرح امنیت غذایی و رفع موانع تولیدات کشاورزی ارجاعی از صحن علنی بود که با موافقت اعضای کمیسیون مقرر شد میزان سپرده بانک کشاورزی نزد بانک مرکزی از 10 درصد به 3 درصد کاهش پیدا کند و منابع حاصل از آن که حدود 15 تا 18 هزار میلیارد تومان است صرف صنایع تبدیلی، زراعت، باغبانی و سایر موارد در حوزه کشاورزی شود.