به گزارش  پایگاه اطلاع رسانی مجلس شورای اسلامی ، نشست مشترک وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اعضای فراکسیون تولید و اشتغال مجلس شب گذشته (دوشنبه 15 مهر) به منظور بررسی وضعیت گردشگری در کشور و نقش آن در اشتغالزایی در محل این وزارتخانه برگزار شد.



بازگشت 1783 لوح هخامنشی به کشور افتخاری بزرگ در حوزه گردشگری بود



مونسان وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تاکید بر اینکه این وزارتخانه تلاش گسترده ای در حوزه توسعه دیپلماسی فرهنگی و برگزاری همایش های مشترک با کشورهای معروف دنیا در حوزه گردشگری داشته است، گفت: سال گذشته سردیس هخامنشی را به همراه 1783 لوح هخامنشی بعد از 84 سال به کشور برگرداندیم که افتخار بزرگی در این حوزه محسوب می شود، ضمن اینکه همچنان 17 هزار لوح هخامنشی به صورت سالم و شکسته در دانشگاه شیکاگو که مطالعات گسترده ای بر روی این الواح انجام داده است، وجود دارد که در تلاشیم بتوانیم مابقی آنها را نیز به کشور بازگردانیم.



وی تاکید کرد: انتخاب همدان 2018 به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی و تبریز 2018 به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی، همچنین برگزاری اجلاس اعضای وابسته به سازمان گردشگری با حضور دبیرکل این سازمان در همدان، همچنین برگزاری اجلاس سران گردشگری اکو که به انتخاب دو شهر ساری و اردبیل به عنوان شهرهای گردشگری اکو در سال های 2023 و 2022 برای ایران از دیگر اقدامات ما در حوزه گردشگری بوده است.



وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تاکید بر اینکه اقدامات وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را باید با امکاناتی که در اختیار دارد سنجید، یادآور شد: تاکنون 35 هزار ثبت ملی در کشور داشته ایم و 24 ثبت جهانی نیز انجام شده است، ضمن اینکه باید به این نکته توجه شود که گردشگری حوزه ای فرابخشی است که برای رونق آن باید تمام دستگاه ها به وظایف خود از حوزه حمل و نقل تا سایر بخش های عمل کنند.



مونسان در پایان تاکید کرد: توزیع یکنواخت گردشگری مهمترین شعار بنده برای فعالیت در حوزه گردشگری بوده ضمن اینکه باید به این نکته اشاره کنم که ما رونق گردشگری را از تمرکز صرف بر شمال کشور خارج کرده و به گونه ای برنامه ریزی شد که غرب کشور، استان سیستان و بلوچستان و حتی با انتخاب برخی استان ها به عنوان معین بتوانیم توسعه این بخش را در تمام کشور محقق سازیم.



اهتمام نمایندگان مجلس بر لحاظ بومگردی روستایی و صنایع دستی در مالیات بر ارزش افزوده



غلامرضا کاتب رئیس فراکسیون تولید و اشتغال مجلس ضمن قدردانی از وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای بازگرداندن الواح هخامنشی در کشور یادآور شد: در مجلس شورای اسلامی نمایندگان در حال جمع آوری امضا برای تنظیم تقدیرنامه ای برای این عملکرد وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هستند که بعد از تنظیم آن در صحن قرائت خواهد شد.



نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی، در ادامه ضمن تشکر از این وزارتخانه که با اقدامات ارزنده خود موفق به کسب رتبه اول گردشگری شده است، تصریح کرد: یک تفاهم نامه ای برای تبلیغات در حوزه گردشگری بین وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و سازمان صداوسیما ایجاد شده که باید کمک کنیم تا به سرعت اجرایی شود، همچنین در راستای اجرای ماده 107 قانون برنامه ششم توسعه، دستگاه های متولی حوزه گردشگری باید گزارشی از عملکردشان ارائه دهند.



رئیس فراکسیون تولید و اشتغال مجلس با بیان اینکه مجلس باید در جهت حمایت از قالیبافان و توسعه صنایع دستی کشور برای برقراری بیمه این قشر تلاش کند، تاکید کرد: هم اکنون که لایحه مالیات بر ارزش افزوده در صحن علنی در حال بررسی است، باید تلاش کنیم تا عبارت بوم گردی روستایی و صنایع دستی را نیز در این لایحه بگنجانیم. همچنین باید مراقبت شود که در بخش حمایت از تولیدکنندگان اعم از فعالان حوزه کشاورزی، صنعت، گردشگری و صنایع دستی بی دقتی نشود و باید به گونه ای همفکری کنیم تا بتوانیم به ایجاد اشتغال در این حوزه ها کمک کنیم.



بودجه ای برای معرفی صنایع دستی ایران در سطح بین المللی تعیین شود



شهاب الدین بی مقدار به عنوان نماینده کارآفرین افزود: در کشور در زمینه گردشگری با قدرت عمل شده، اما باید تقویت حوزه گردشگری و صنایع دستی با سرعت بیشتری صورت پذیرد.



نماینده مردم تبریز در مجلس یادآور شد: ما در تبریز تلاش کردیم که در حوزه گردشگری ظرفیتی را برای جذب گردشگران خارجی ایجاد کنیم، بنابراین در جهت تحقق این مهم پیشنهاد می کنم که از صنایع دستی این بخش به طور ویژه حمایت شود، چرا که براساس بررسی های صورت گرفته مشخص شد که در کشورهایی همچون بلاروس، قزاقستان و... بازار مناسبی برای عرضه صنایع دستی ایرانی وجود دارد. از سوی دیگر باید بودجه ای برای معرفی صنایع دستی ایران و نقاط گردشگری کشور در سطح بین المللی تعیین شود.



آغاز احیای جاده ابریشم آبان ماه در سیرجان کلید می‌خورد



شهباز حسن پور بیگلریبا بیان اینکه برای توسعه گردشگری خارجی در کشور می توان کنفرانس مطبوعاتی با نمایندگی های خارجی که در ایران حضور دارند و شبکه های بین المللی همچون العالم استفاده کرده و از نقطه نظرات آنها بهره مند شوید، یادآور شد: احیای جاده ابریشم یکی از اقداماتی است که می تواند به رونق گردشگری در کشور کمک کند، ما آمادگی این را داریم که در هشتم و نهم آبان ماه در همایشی که در سیرجان برگزار می شود، برنامه ریزی برای احیای جاده ابریشم را کلید بزنیم، چرا که 50 سفیر در این همایش حضور خواهند داشت، ضمن اینکه برای تحقق این مهم می توان از مشارکت بخش خصوصی نیز بهره مند شد.



نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی، در پایان بر ضرورت توجه به بیمه قالیبافان تاکید کرد.



وزارت گردشگری از ظرفیت روستاهای شاخص فرهنگی بهره‌مند شود



معصومه آقاپور علیشاهی با یادآوری اینکه بندهای 9 تا 12 مالیات بر ارزش افزوده برای بررسی مجدد به کمیسیون بازگشته است، افزود: ما در لایحه مالیات بر ارزش افزوده رستوران ها و هتل های بین راهی را از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف کرده ایم، اما بخش های بوم گردی در آن لحاظ نشده که در این شرایط فرصت مناسبی است تا این مهم نیز در این لایحه گنجانده شود، چرا که بی توجهی به این بخش ضربه مهلکی به گردشگری وارد می کند.



نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید سهمیه ای از فروش قیر داشته باشد تا با تهاتر آن بتوان توسعه گردشگری را تسریع بخشید. همچنین قراردادهای بخش گردشگری باید به صورت پیمانی امانی ثبت شود واز مالیات بر ارزش افزوده حذف شود.



عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در پایان تاکید کرد که وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می تواند از ظرفیت روستاهایی که در حوزه فرهنگی موفق عمل کرده اند همچون روستاهای بدون استعمال سیگار یا روستاهای فاقد بیکار برای جذب بیشتر گردشگران استفاده کند.



عهدنامه امام علی (ع) و مسیحیان آشوری باید در سازمان نصب شود



یوناتن بت کلیا با بیان اینکه افتخار می کنم که وارث افرادی هستم که افتخاراتی را برای ایران و حتی اسلام آفریده اند، یادآور شد: من به عنوان یکی از نوادگان حمورابی که اولین قانونگذار جهان بودند، و افرادی که 1400 سال در کنار مسلمانان با صلح و آرامش زندگی کرده اند، از وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درخواست می کنم که عهدنامه ای که امام علی (ع) 1400 سال قبل با مسیحیان آشوری بسته است و اصل آن در موزه 40 ستون اصفهان نگهداری می شود را به عنوان منشور بین الملل در سازمان ملل نصب کند.



نماینده مردم آشوری در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ما کلیساهای فراوانی در کشور داریم که دارای قدمت زیادی هستند، کما اینکه در ارومیه کلیسای ننه مریم را داریم که قدمت آن به قرن اول میلادی باز میگردد و می توان آن را ثبت یونسکو کرد، ضمن اینکه 90 کلیسای دیگر در این شهر وجود دارد که قدمت هزاران ساله دارند و می توان از ظرفیت آنها برای جذب گردشگران خارجی مسیحی استفاده کرد.



شوش دارای تنها دانشکده باستان‌شناسی است



سیدراضی نوری ضمن درخواست از وزیر گردشگری برای تدوین سند آمایش سرزمینی در حوزه گردشگری و تقویت فرصت های شغلی در این زمینه گفت: شوش به جهت داشتن آرامگاه دانیال نبی دارای قدمتی 7 هزار ساله و 16 طبقه تمدنی است. ضمن اینکه 12 اثر جهانی در آن به ثبت رسیده است.



نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به یادمان شهدای فتح المبین، پارک ملی، گوزن زرد ایرانی در حوزه انتخابیه اش، تصریح کرد: هم اکنون تنها دانشکده باستان شناسی در شوش وجود دارد، ضمن اینکه پیشنهاد می کنیم تفاهم نامه ای بین وزارت علوم و وزارت گردشگری جهت مرمت آثار باستانی در این منطقه ایجاد شود.



آثار فاخر تاریخی در حال نابودی است



سیدمرتضی خاتمی با بیان اینکه نگاه جامعی در حوزه میراث فرهنگی وجود نداشته و آثار فاخر تاریخی در حال نابودی است، گفت: متاسفانه این مشکلات ناشی از این است که اقتصادسازی در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری صورت نگرفته و رسالت این وزارتخانه آن است که به این مهم توجه ویژه ای داشته باشد.



نماینده مردم ماه نشان، ایجرود، دهستان های بوغداکندی، قلتوق در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: در استان زنجان گنبد سلطانیه، قلعه بهستان و دژمنده به عنوان شهر زیرزمینی که در مسیر جاده ابریشم هستند می توانند عامل جذب گردشگر باشد، بنابراین این وزارتخانه می تواند نقش موثری در برجسته سازی این آثار به ویژه از طریق درج آنها در راهنماهایی که در اختیار گردشگران قرار می گیرد، داشته باشد.



نباید در حق آثار باستانی جفا شود



ابوالفضل حسن بیکی با اشاره به تاثیر دیپلماسی ایران در نمایش قدرت کشور در سطح جهانی و معرفی آثار فاخر کشور در سطح بین المللی گفت: متاسفانه در حق آثار باستانی جفا شده است که باید در جهت رفع این مشکل تدابیری از سوی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اندیشیده شود.



نماینده مردم دامغان در مجلسشورای اسلامی، یادآور شد: هم اکنون دامغان دارای قدمت 7 هزار ساله بوده و دارای بیش از 3000 هزار بنای قدیمی در 360 روستا بوده که 128 بنای آن ثبت ملی شده است، همچنین دارای 65 قلعه بزرگ، چشمه علی، کوه مه نگار و حمام های تاریخی و گنبد محمد و جعفر بوده که می تواند نقش موثری در جذب گردشگر داشته باشد، ضمن اینکه دامغان در 2 سال گذشته بیشترین اشتغال را در حوزه گردشگری ایجاد کرده است.



وزارت گردشگری باید معاونت گردشگری سلامت تخصصی را ایجاد کند



احمد همتی ضمن تشکر از وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای بازگرداندن الواح هخامنشی به کشور افزود: یکی از مواردی که باید در این زمینه مورد توجه قرار بگیرد، بهره مندی از مطالعات دانشگاه شیکاگو بر روی این الواح است، ضمن اینکه وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید بررسی کند که چه میزان از این الواح ممکن است در سایر موزه های جهان نیز وجود داشته باشد.



نماینده مردم سمنان و مهدی شهر در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ایران در مورد صنایع دستی بازاریابی ضعیفی داشته چرا که در این زمینه به صورت تخصصی ورود پیدا نکرده ایم، از سوی دیگر ایجاد معاونت گردشگری سلامت ویژه و تخصصی یکی از مواردی است که می تواند به درآمدزایی و ایجاد اشتغال منتهی شود که در این زمینه می توان از کمک آژانس های گردشگری نیز بهره مند شد.



وی یادآور شد: هم اکنون در کشور بناهای تاریخی وجود دارد که از نظر کمی و کیفی منحصربه فرد هستند، بنابراین برای حراست از آنها و معرفی این بناها در سطح بین المللی می توان از ظرفیت بخش خصوصی بهره مند شد. همچنین می توان تابلوهای مخصوصی برای بناهای تاریخی ایجاد کرد.



برچسب محرومیت را از استان سیستان و بلوچستان بزدایید



علیم یارمحمدی با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان در حوزه گردشگری محروم نیست، از این وزارتخانه خواست تا با استفاده از پتانسیل های گردشگری موجود در این منطقه، برچسب محرومیت را از این استان بزداید.



 نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: کوه های مریخی موجود در این منطقه در دنیا کم نظیر است، همچنین مسجد مکی  و کوه خواجه از دیگر جاذبه های این منطقه بوده که باید در جهت ثبت آنها اقدام شود.



عضو هیأت رئیسه کمیسیون عمران مجلس، در پایان تاکید کرد که رونق گردشگری در استان سیستان و بلوچستان می تواند به رفع بیکاری در این منطقه کمک کند.



کلپورگان روستای بدون بیکار در سیستان و بلوچستان است



محمدباسط درازهی ضمن تشکر از وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای ثبت جهانی کلپورگان یادآور شد: این روستا بدون هیچ نیروی بیکاری بوده که این از اهمیت بسزایی برخوردار است، ضمن اینکه مهمترین هدفی که باید در توسعه گردشگری در کشور در  نظر گرفته شود این است که ردیفی در بودجه 99 برای توسعه گردشگری در کشور ایجاد شود.



وزارت گردشگری نیازمند تغییرات ظاهری است



قاسم احمدی لاشکی ضمن اشاره به اینکه حوزه انتخابیه‌اش از نظر گردشگری در وضعیت مطلوبی قرار دارد، از وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خواست تا در جهت اعمال تغییرات ظاهری در این وزارتخانه تلاش کند.



بیمه صنایع دستی از اهمیت بسزایی برخوردار است



عباسعلی پوربافرانی با بیان اینکه آثار تاریخی اصفهان قدمتی 1200 ساله دارد که تنها 85 اثر از آنها ثبت شده است، گفت: ما در این منطقه حداقل 350 اثر باارزش شناسنامه دار داریم که هنوز ثبت نشده اند که خانه آیت الله نایینی یکی از آنهاست.



نایین، خور، بیابانک در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه برای ثبت آثار تاریخی باید بسیج همگانی راه اندازی شده و این روند بدون بروکراسی اداری صورت گیرد، یادآور شد: ما مدتهاست به دنبال ثبت فرش نایین هستیم، اما کاغذبازی ها مانع از موفقیت ما در این زمینه شده است، از سوی دیگر انتظار داریم برای ثبت آثار تاریخی اولویت بندی صورت گیرد، چرا که ما در این منطقه قلعه ای را در ارتفاعات داریم که بخشی از آن ریخته است و این در حالی است که می شد تنها با تخصیص 300 میلیون تومان از بروز این مشکل جلوگیری کرد.



وی تصریح کرد: در مورد اوقاف تفاهم نامه منعقد نشده است، و این در حالی است که این مهم دارای اهمیت ویژه ای است، کما اینکه ما 4 کاروانسرا داریم که در حال از بین رفتن است. همچنین در حوزه گردشگری از ظرفیت بالایی در زمینه بوم گردی در کویر برخوردار هستیم، همچنین آبشار نمکی و خواص آن یکی از مهمترین مواردی است که می تواند نقش مهمی درجذب گردشگر خارجی داشته باشد.



این نماینده مردم در مجلس دهم در پایان ضمن تاکید بر اینکه بیمه صنایع دستی از اهمیت بسزایی برخوردار است، یادآور شد: در حوزه گردشگری سلامت نیز باید اداره ای تحت این عنوان تاسیس شود تا بتوان این حوزه را نیز ارتقا بخشید. همچنین عملکرد صندوق احیا باید مشخص شود.