روح‌اله بابایی صالح در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در تشریح عملکرد فراکسیون جاده ابریشم گفت: تقریبا نزدیک به 3 ماه است که این فراکسیون را در کمیسیون اجتماعی رای‌گیری کرده و هیئت رئیسه را مشخص کردیم. ایران در مسیر گذر جاده ابریشم بوده و جاده ابریشم از طرف شرق چین به افغانستان عبور و از ایران می‌گذرد و از طرف ترکیه خارج می‌شود؛ در سابق نیز مسیر ایران به عنوان شاهراه اصلی جاده ابریشم در زمینه تجارت، اقتصاد و فرهنگ بوده که از خراسان آغاز می‌شده و از طرف آذربایجان خارج می‌شد.

مجمع جهانی جاده ابریشم می‌تواند از نظر اقتصادی به تجار و کسانی که می‌توانند در این مسیر فعالیت کنند و آورده‌ای برای کشور داشته باشند، کمک کند

نماینده مردم بوئین زهرا و آوج در مجلس افزود: در این زمینه اجلاسیه‌ای در استان قزوین با حضور کشورهای عضو این مسیر برگزار شد و نمایندگانی از شهرهای مسیر جاده ابریشم در قزوین با حضور نصرتی رئیس "مجمع جهانی شهرهای راه ابریشم" در این اجلاسیه حضور داشتند؛ با رئیس مجمع جهانی شهرهای راه ابریشم دو جلسه داشتیم تا برای نشست‌ها و رایزنی‌های مختلف در بخش‌های مختلف مکاتبات، برنامه‌ریزی‌ها و بازدیدهایی داشته باشیم.

رئیس فراکسیون جاده ابریشم تصریح کرد: در این مسیر می‌توانیم فعالیت‌های بسیاری به ویژه در مبادلات با کشورهای عضو مجمع جهانی جاده ابریشم داشته باشیم البته برخی شهرها به نمایندگی از برخی کشورها وارد می‌شوند، به عنوان مثال در سال 96 این نشست در قزوین بود و طی قرعه‌کشی‌ها یک سال در افغانستان و سال بعد در ترکیه بود که اجلاسیه در کشورهای عضو مجمع برگزار شود.

در ایران تمام بسترهای اقتصادی و فرهنگی وجود دارد

وی ادامه داد: نمایندگان مختلف کشورها در اجلاسیه، نظرات خود را در زمینه اقتصادی، تجارت، فرهنگی و گردشگری ارائه دادند و با توجه به اینکه در ایران تمام این بسترها آماده است، باید همیشه آماده باشیم. طی نشستی که در آینده خواهیم داشت، دوستان وزارت خارجه و اقتصادی ما نیز باید پای کار باشند و همچنین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز باید همکاری کند چراکه در این زمینه می‌خواهیم فعالیت کرده و پیگیر مباحث باشیم.

می توانیم با چین بهترین روابط را داشته باشیم

بابایی صالح با بیان اینکه داشتن رابطه ایران با دیگر کشورها در زمینه تجارت، اقتصاد و مبادله کالا از همه مهمتر است، تصریح کرد: از ابتدا رئیس مجلس در نظراتی که به کشور ژاپن و چین داشتند، یکی از مباحث مطرح شده، ایجاد رابطه با کشورهای این مجمع بود که در مجلس نیز به آن اشاره کردند که می‌توانیم با چین بهترین روابط را داشته باشیم و احمدلله داریم و باید این روابط را توسعه دهیم.

وی اظهار داشت: می‌توانیم از طریق این مجمع وارد شده و از نظر اقتصادی به تجار و کسانی که می‌توانند در این مسیر فعالیت کنند و آورده‌ای برای کشور داشته باشند، کمک کنیم. طی دو نشستی که داشتیم تصمیماتی گرفته شد تا با دستگاه‌های مختلف و اخذ اعتبار و بودجه برای این فراکسیون فعالیت‌هایی انجام دهیم.

فراکسیون می‌تواند روبط تجاری را رونق دهد

عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه یکی از وظایف نمایندگان نظارت است، گفت: البته نظارت که جای خود را دارد ما در این فراکسیون می‌خواهیم که بیشتر جنبه کمکی داشته باشیم تا بتوانیم این روابط را رونق دهیم. دستگاه‌ها اجرایی هستند و شاید در برخی جاها نتوانند کاری انجام دهند که مجلس باید مصوبه‌ای داشته باشد و یا رایزنی با دستگاه‌های مختلف اجرایی داشته باشد مثلا دستگاه وزارت خارجه در اینجا می‌تواند دخیل باشد.

این نماینده مردم در مجلس دهم خاطرنشان کرد: یکی از مباحثی که با دوستان در رایزنی‌های اقتصادی در وزارتخانه‌هایی که در این مسیر هستند، داریم این است که تلاش شود کمک حال باشیم تا بتوانیم رابطه دوستی، مبادله و تجارت را فعال کنیم./

پایان پیام