عباس پاپی زاده در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت،در رابطه با لزوم توجه به ابعاد مختلف زیست محیطی در زمان احداث پروژه‌های عمرانی گفت: اجرای هرگونه پروژه عمرانی باید توجیه‌های زیست محیطی، اقتصادی و فنی داشته باشد. توجیه زیست محیطی به این معنی که مخل قوانین حاکم بر طبیعت نباشد، توجیه فنی و اقتصادی نیز به معنی همخوانی پروژه‌های عمرانی با بودجه است، اما این موضوع به این معنی نیست که پروژه‌ها به بهانه محدودیت بودجه ناقص ساخته شوند.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، افزود: در اجرای پروژه‌های عمرانی باید تمامی ابعاد زیست محیطی، بالاخص  بلایای طبیعی احتمالی در نظر گرفته شود، به عنوان مثال ساخت پل‌ با ارتفاع کم در مسیر رودخانه ممکن است باعث ایجاد سیلاب در مناطق دیگر شود، همچنین عدم توجه به مسیر عبور آب در ساخت راه آهن و جاده‌ها، آبگرفتگی را در زمان بارندگی‌ها، تشدید و باعث وقوع سیل می‌شود. 

نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در احداث پروژه‌های عمرانی باید باز‌ه زمانی 50 تا 100 ساله در نظر گرفته شوند، چرا که ممکن است در برخی از مناطق سیلاب‌ها در یک دوره 50 ساله و در مناطق دیگر بعد از قرن‌ها اتفاق بیافتد، این موضوع باید به صورت دقیق و علمی مورد مطالعه قرار بگیرد، پروژه‌های عمرانی باید براساس احتمال ریسکی که بر آن سازه وجود دارد، احداث شود. 

اجرای ناقص پروژه‌های عمرانی به بهانه کمبود بودجه به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست

پاپی‌زاده با بیان اینکه اجرای ناقص پروژه‌های عمرانی به بهانه کمبود بودجه به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست افزود: بر اساس قانون هیچ پروژه‌ی ناقصی نباید به بهانه کمبود بودجه ساخته شود و اگر قرار است پروژه‌ای از روی ناچاری اجرا شود و باید قبل از آنکه حادثه‌ای بیافریند، تکمیل شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم، یادآور شد: در سیلاب های اخیر، افرادی که بر خلاف قانون طبیعت، اقدام به ساخت باغ، خانه، اراضی کشاورزی و تاسیسات گردشگری در کنار رودخانه‌ها کرده بودند، بیشترین آسیب را دیدند. 

ماندگاری سازه‌‌های عمرانی در گروی رعایت قانون حاکم بر طبیعت 

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم برای آینده کشور کار عمرانی درستی انجام دهیم و زیر ساخت‌هایی مانند جاده، راه آهن، پل و شبکه‌های برق را برای بلند مدت اجرا کنیم، باید بر اساس قوانین حاکم بر طبیعت عمل کرده و فاصله قانونی سازه‌ها را از حریم رودخانه‌ها رعایت کنیم، تا سرمایه کشور بهوده از بین نرود./