علی اکبری در  گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با بیان اینکه ایران موزاییکی از فرهنگ، هنر و تنوع قومیتی است، گفت: یاد امام حسین و ایام عاشورا در هر جای کشور کاملا برجسته بوده و نشانه انس و الفت با اهل بیت و امام حسین ( ع ) است البته عزاداری‌های محرم مانند جوامع شهری در میان جوامع محلی، بومی و عشایری به طور مداوم برقرار است.

نایب رئیس فراکسیون عشایر مجلس شورای اسلامی افزود: ممکن است برگزاری مراسم و آیین‌های عزاداری در عشایر به دلیل کمبود امکانات مانند جوامع شهری نباشد اما از هر آنچه که دارند برای برگزاری عزاداری‌ها استفاده می‌کنند.

مراسم سوگواری در میان عشایر از اهمیت خاصی برخوردار است

وی با بیان اینکه مراسم سوگواری در میان عشایر از اهمیت خاصی برخوردار است، افزود:  عزاداری ها در میان عشایر همواره پرسوز و گداز برگزار می‌شود.

اکبری یادآور شد: رسم است در روستاها و عشایر، فرد روحانی را خودشان از مراکز علمیه دعوت می‌کنند تا در ماه محرم حضور داشته باشد و به روضه‌خوانی بپردازد و از سویی یا بر اساس سنت از مراکز علمیه برایشان افرادی را می‌فرستند.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در جوامع عشایری علم‌های بسیار بزرگی برپا می‌شود و افراد لباس و یا پارچه‌های نویی را به آن آویزان می‌کنند تا با این نحو مشارکت خود را نشان دهد و از سوی آنها را تبرک کنند.

این نماینده مردم در مجلس دهم، قربانی کردن گوسفند نذری را یکی از آیین‌های کهن عشایر دانست و گفت: در این رابطه از گوشت آن غذایی تهیه و افراد به صرف غذای نذری دعوت می شوند./

پایان پیام