بهروز بنیادی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در رابطه با میزان باقیمانده سموم و آفت کش‌ها در محصولات کشاورزی و تاثیر آن بر سلامتی مردم، گفت: کمیسیون بهداشت و درمان چندین جلسه در رابطه با بررسی میزان باقیمانده سموم  در محصولات کشاورزی برگزار کرده و آخرین جلسه آن نیز دو هفته قبل با حضور همه عوامل و مسئولان مربوطه انجام شد.

نماینده مردم کاشمر، بردسکن و خلیل آباد در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه مهمترین موضوع در رابطه با استفاده از سموم توسط کشاورزان، آموزش است، افزود: کشاورزان باید نحوه استفاده، زمان و میزان استفاده از سموم را آموزش ببینند، از طرفی مراکز توزیع سم در سراسر کشور باید ساماندهی شوند تا همه کشاورزان از سموم استاندارد استفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه باید با سموم قاچاق و غیراستاندارد مبارزه کنیم، تصریح کرد: اغلب سموم قاچاق غیر استاندارد بوده و کشاورزان هم از این موضوع بی اطلاع هستند بنابر این آموزش‌های لازم باید در این زمینه داده شود ، ازطرفی آزمایشگاه‌ها در سطح وزارت جهاد کشاورزی باید جهت نمونه‌گیری‌های متعدد تجهیز شود.

تمامی سموم کشاورزی باید شناسنامه‌دار شوند

بنیادی با تاکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید مناطقی را که مهد کشاورزی است با تمرکز و دقت بیشتری رصد کند، گفت: تمامی سموم باید شناسنامه‌دار شوند مانند داروهایی که  برگه شناسایی و عوارضی کاملاً مشخص دارند و اگر عارضه‌ای ایجاد شود، همه می‌دانند به کجا مراجعه کنند از این رو برای سموم کشاورزی نیز باید چنین طرحی انجام شود. البته بر اساس گزارش‌های ارائه شده توسط وزارت جهاد کشاورزی این کار در حال عملیاتی شدن است، امیداریم با برنامه‌ریزی‌های انجام شده شاهد کمترین میزان باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی باشیم.

استفاده از گاز استیلن برای رسیده شدن میوه‌ها تهدیدی برای سلامتی مردم است

بنیادی در رابطه با سرطانزا بودن استفاده از گاز اتیلن برای رسیده شدن میوه ها خاطرنشان کرد: تمام میوه‌ها حداقل مقدار کمی اتیلن را در طول فرآیند رسیدن تولید می‌کنند که به هیچ وجه نگران کننده و خطرناک نیست اما استفاده از گاز اسیتیلن موضوع بسیار مهمی است که برخی از کشاورزان برای رسیده شدن میوه‌های نارس و کال استفاده می‌کنند. البته وزارت جهاد کشاورزی استفاده ازگاز اتیلن را تایید کرده اما در خصوص استیلن گزارشی به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ارائه نکرده است.

تاثیر مخرب میوه‌های آغشته به استیلن بر سلامت روان جامعه 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، در رابطه با تاثیر استفاده از گاز استیلن برای رسیده شدن میوه‌ها بر سلامت مردم، گفت: وجود سموم در محصولات کشاورزی و زود رس کردن میوه‌ها به وسیله گاز‌های غیر استانداردی چون استیلن سبب، مشکلات عصبی، کج خلقی، پرخاشگری می‌شود از طرفی استفاده طولانی مدت از میوه‌هایی که با استیلن رسیده شدن احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد./