سیدابوالفضل موسوی بیوکی در  گفت و گو با خبرگزاری خانه ملت  در مورد آداب و رسوم یزد در ایام محرم گفت: یزد برند حسینیه ایران را به خود اطلاق کرده و فاصله حسینیه، هئیت‌ها و موکب‌های عزاداری در برخی موارد به 300 و برخی موارد به 500 متر می‌رسد و این نشانه ارادت و عشق مردم یزد به امام حسین ( ع ) است.

سیدابوالفضل موسوی بیوکی

نماینده مردم یزد و صدوق در مجلس شورای اسلامی، افزود: یزدی‌ها در دو یا سه نوبت مراسم‌های مختلف عزاداری و روضه را برگزار می‌کنند و برخی هئیت‌ها در ساعت 5 عصر عزاداری را شروع و تا شب ادامه دارد.

وی با بیان اینکه نوحه‌های عزاداری در یزد از قدیم تاکنون با ریتم ثابت و خاصی انجام می‌شود، ادامه داد: سینه‌زنی در یزد بیشتر مورد عزاداران استقبال است زیرا باعث می‌شود تعداد بیشتری از عزاداران در آن شرکت کنند.

آیین‌های عزاداری در یزد از منحصر به فردترین آیین‌ها محسوب می‌شوند

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه آیین‌های عزاداری در یزد از منحصر به فردترین آیین‌ها محسوب می‌شوند، گفت: نخل‌گردانی یکی از کهن‌ترین آیین عزاداری در یزد است که مراسم بسیار ویژه‌ای است که در روز تاسوعا و عاشورا و در برخی مناطق ظهر و در برخی دیگر بعدازظهر انجام می‌شود.

موسوی بیوکی افزود: نخل حجله ای است که از درختان تنومند ساخته شده که دو طرف حجله به صورت مشبک از چوب ساخته شده و به وسیله چوب‌های دیگر به هم مرتبط می‌شود؛ مراسم نخل‌برداری که در تفت و اشکذر انجام می‌شود هر ساله در ایام محرم در شبکه‌های سراسری پخش می‌شود.

نخل گردانی یزد

این نماینده مردم در مجلس دهم، یادآور شد: در اشکذر همراه با نخل‌برداری پیش از ظهر عاشورا تعزیه برگزار و مراسم فوق العاده ویژه‌ای نیز انجام می‌شود که بازسازی صحنه کربلا و تعزیه ای بسیار مفصل است.

نماینده مردم یزد و صدوق در مجلس شورای اسلامی، افزود: آیین‌های دیگری نیز برگزار می‌شود که به عنوان مثال روز عاشورا پیش از عزیمت دسته و گروه‌های عزاداری تعدادی از عزاداران به سمت خانواده های عزاداری که تازه درگذشته دارند می‌روند.

وی یادآور شد: همچنین آیین دیگری نیز وجود دارد که در تلاش برای ثبت آن هستیم؛ در این آیین سادات جلو تعدادی از عزاداران حرکت و از محله قدیمی عبور و مردم نذر و قربانی خود را در این میان ادا می‌کنند و در هر کوی و محله که می‌رسند جمعیتی از مردم به این گروه اضافه می‌شود تا به حسینه‌ای می‌رسند که مراسم نخل‌برداری بسیار باشکوه انجام می‌شود.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: در روزهای نخست محرم تمامی دسته‌ها در یک مسیر شروع به حرکت و حرکت کاروان کربلا را بازسازی می‌کنند.

آیین سنتی پوش‌کشی حسینه‌ها

موسوی بیوکی با اشاره به آیین سنتی پوش‌کشی حسینه‌ها در یزد، گفت: پوش کشی به معنی مسقف کردن حسینه‌ها است که پیر و جوان به وسیله طناب و چوب در حیاط حسینیه‌ها جمع و سقف حسینیه‌ها را به وسیله پارچ‌های سفید می‌پوشانند./

پایان پیام