محمد حسین قربانی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با تاکید بر ضرورت واقعی شدن قیمت دارو، گفت: وقتی تورم در کشور به صورت چشمگیری افزایش یابد و محصول نهایی با قیمت واحد عرضه نشود به طور قطع منجر به ایجاد رانت و قاچاق می‌شود.

محمدحسین قربانی

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از اینکه با چند نرخی شدن ارز، رانت و فساد عظیمی ایجاد شد، افزود: رانت نه تنها در حوزه دارو بلکه در تمامی حوزه ها وجود دارد و وقتی قیمت تمام شده محصول نهایی با هزینه آن مطابقت نداشته باشد از کیفیت کاسته خواهد شد و از سویی  افزایش قاچاق را به دنبال دارد.

قیمت‌ تمام شده دارو باید متناسب با هزینه های تولید و سود قانونی نهایی باشد

وی واقعی شدن قیمت دارو را مهمترین راهکار حذف رانت در سیستم دارویی کشور دانست و تصریح کرد: قیمت‌ تمام شده باید متناسب با هزینه‌های تولید و سود قانونی و مارکتینگ محصول نهایی باشد.

اگر قیمت دارو بدون ارائه سوبسید صورت گیرد فشار زیادی به دهک‌های پایین وارد می‌شود

نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس دهم یادآور شد: از آنجایی که دارو کالای استراتژیک است با واقعی‌کردن قیمت داروها پرداختی‌ها از جیب مردم افزایش می‌یابد بنابراین برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و کاهش فشار بر دوش مردم باید سوبسید و یارانه از طریق بیمه‌ها به گیرندگان خدمت ارائه تا از رانت جلوگیری شود و از سویی باور داریم که دارو به دست مصرف‌کننده می‌رسد البته اگر تنها قیمت دارو افزایش یابد و سوبسیدها از طریق بیمه به مصرف‌کنندگان نرسد فشار زیادی به دهک های پایین و نیازمندان وارد می‌شود.

قربانی یادآور شد: پس از حامل‌های انرژی بالاترین سوبسیدها به حوزه دارو اختصاص می‌یابد اگر این روند ادامه داشته باشد کارخانه‌های تولید داخل در معرض خطر ورشکستگی و تعطیلی قرار می گیرند./

پایان پیام