فریدون احمدی نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگارخبرگزاری خانه ملت  با اشاره به ضرورت توجه مسئولان اجرایی به کنترل قیمت مواد غذایی در آستانه فرارسیدن ماه رمضان گفت:افزایش قیمت کالاها متناسب با میزان ارزبری آنها امری اجتناب‌ناپذیر خواهد بود. منظور از افزایش قیمت، گرانی افسارگسیخته نیست بلکه منظور افزایش قیمت متناسب است.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر سازمان حمایت از مصرف کننده باید میان نرخ ارز و گرانی اقلام خوراکی -که مشمول قیمت گذاری می‌شود- تناسب ایجاد کند، افزود: در صورتی که نرخ ارز تغییر کند قیمت کالاها نیز تغییر می‌کند و از آنجایی که همه انتظار افزایش نرخ ارز را دارند قیمت‌ها با گرانی نرخ ارز سریع بالا می‌رود اما اگر نرخ ارز کاهش پیدا کند ارزان شدن قیمت کالاها با تاخیر انجام همراه است.

این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه قیمت کالاهای داخلی به قیمت مولفه‌های داخلی تولید بستگی دارد، خاطرنشان کرد:اگر به دنبال جلوگیری از افزایش قیمت‌ها هستیم باید مابه التفاوت حاصل از افزایش قیمت‌ها در اثر گرانی نرخ ارز به صورت یارانه و... پرداخت ‌شود این در حالی است که کشور برای پرداخت این هزینه‌ها منبعی ندارد.

احمدی با اشاره به ضرورت کاهش نوسانات نرخ ارز، ادامه داد: در حال حاضر به دلیل سهل‌انگاری وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت بازار نابسامان شده است از سوی دیگر ستاد تنظیم بازار ابزارهای مناسبی برای کنترل قیمت‌ها و ساماندهی بازار در دست ندارد.

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: اگرچه تنظیم بازار برعهده وزارت صمت است اما تهیه و تولید اکثر اقلام خوراکی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است برای ساماندهی بازار و کاهش قیمت‌ها باید بازار نیز به وزارت جهادکشاورزی واگذار شود و این وزارتخانه مسئول تولید، تامین و توزیع کالاهای اساسی شود.

وزارت جهاد کشاورزی آمار درستی از کالاهای اساسی موردنیاز  کشور ارائه نمی‌کند

وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی آمار درستی از کالاهای اساسی موردنیاز ارائه نمی‌کند و برنامه‌ریزی‌های مناسبی برای جلوگیری از افزایش قیمت‌ها در ایام خاص ندارد، تصریح کرد: این شرایط باعث می‌شود وضعیت بازار در ایام خاص، بحرانی شده و به مصرف‌کننده فشار وارد شود.

سهل انگاری وزارت جهادکشاورزی باعث ناپایداری قیمت‌ها و سردرگمی  مصرف‌کننده شده است، در صورتی که سیاست‌های تنظیم بازار متمرکز مدیریت شود بسیاری از مشکلات حل می‌شود

این نماینده مردم با بیان اینکه سهل انگاری وزارت جهاد کشاورزی باعث ناپایداری قیمت‌ها و سردرگمی  مصرف‌کننده شده است، ادامه داد: در صورتی که سیاست‌های تنظیم بازار متمرکز مدیریت شود بسیاری از مشکلات حل می‌شود.

ضرورت ورود معاون اول ییس جمهور به موضوع ساماندهی بازار

احمدی گفت: برای ساماندهی وضعیت بازار باید معاون اول رئیس جمهور وارد عمل شود در غیر این صورت وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صمت از زیر بار ساماندهی بازار و تأمین کالاهای اساسی مردم شانه خالی کرده و مسئولیت را به دوش دیگری می‌اندازند.

تفکیک وزارت صنعت از وزارت بازرگانی یکی از راهکارهای ساماندهی بازار

وی یکی از راهکارها برای ساماندهی بازار را تفکیک وزارت صنعت از وزارت بازرگانی دانست و تصریح کرد: یکی دیگر از راهکارها به کارگیری سیاست های ثبات نرخ ارز است مادامی که نوسانات شدید ارزی در کشور وجود دارد قیمت‌ها، ثابت نمی‌ماند.

افزایش بهره‌وری قیمت تمام شده کالاها را کاهش می‌دهد

به زعم نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی می‌توان با افزایش بهره‌وری قیمت تمام شده کالاها را کاهش داد که هیچ تلاشی برای تحقق این امر صورت نمی‌گیرد./

پایان پیام