به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، رئیس گروه دوستی ایران و پاکستان در نشست مشترک اعضای این گروه با وزیر صنعت، معدن و تجارت، گفت: در سفری که به کشور پاکستان داشتیم مذاکرات خوبی جهت بهبود روابط اقتصادی و تشکیل ساز و کار اقتصادی مشترک و کمیته تهاتر با مسئولین پاکستانی صورت گرفت.

احمد امیرآبادی فراهانی افزود: در این سفر که با میزبانی خوب طرف پاکستانی همراه بود برنامه های فشرده ای با فعالان اقتصادی و مسئولان عالی رتبه این کشور داشتیم که نوید روزهای بهتری در روابط ایران و پاکستان بود.

در ادامه این نشست محمدرضا صباغیان بافقی عضو گروه دوستی ایران و پاکستان با تاکید بر ظرفیت های مناسب تجاری در پاکستان، گفت: بحث بازارچه های مرزی و ساماندهی آن ها یکی از مطالبات مهم طرف های خارجی در جلسات ما بود، همچنین کشور پاکستان در بخش صنایع فولاد ظرفیت های مناسبی دارد که می توانیم با استفاده از تجربیات آن ها و انتقال تکنولوژی از آن استفاده کنیم.

همچنین محمد حسینی  یکی دیگر از اعضای گروه دوستی پارلمانی ایران و پاکستان نیز طی سخنانی تسریع کرد: متاسفانه برخی از خلف وعده های طرف های ایرانی باعث کدر شدن روابط ایران و پاکستان شد که باید دقت کرد که چنین تجربه هایی تکرار نشود.

وی افزود: کشور پاکستان علیرغم اینکه برخی از کشورهای منطقه با تفرقه افکنی و بهانه سازی های امنیتی به دنبال کاهش مناسبات ما با پاکستان هستند، ظرفیت های خوبی دارند که ما از آن ها غافل شده ایم و می توانیم با تاسیس بانک مشترک بسیاری از این موانع را برداریم.

محمدباسط درازهی نماینده مردم سراوان، سیب، سوران و زابلی در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه تاکید کرد: مرز مشترک ایران و پاکستان ظرفیت استقرار صنایع مورد نیاز این کشور را دارد.

وی افزود: نیاز بالای پاکستان به کاشی و سرامیک و تولیدات با کیفیت ایرانی در این حوزه یکی از بهترین فرصت ها برای ما است تا ضمن تاسیس کارخانه در مناطق مرزی و ایجاد اشتغال برای مردم مرزنشین، صادرات کم هزینه ای را نیز داشته باشیم.

در بخش پایانی این نشست رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه یکی از اولویت های مهم وزارتخانه متبوعش است، گفت: پاکستان، قطر، عمان و سایر کشورهای همسایه از ظرفیت های خوبی برخوردارند که ما نتوانستیم به طور کامل از آن ها بهره بگیریم و من در ادامه مسیر و پس از سفر به پاکستان، قطر و عمان را نیز در اولویت های بعدی قرار دادم.

وی ادامه داد: پاکستان به100 میلیون مترمربع کاشی و سرامیک نیاز دارد و این ظرفیت خوبی برای کشور ما است از سوی دیگر واردات برنج و محصول نارنگی نیز یک فرصت مناسب است که می توانیم با هزینه ای به مراتب کمتر از کشورهایی نظیر تایلند که یکی از مبداهای اصلی واردات برنج است از آن استفاده کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: حدود 1300 میلیارد دلار حجم واردات کشورهای همسایه ایران است که تنها 2 درصد از آن از مبدا کشورمان انجام می شود و این نشان می دهد ما از ظرفیت صادراتی به کشورهای همسایه غافل هستیم./

پایان پیام