محمد علی پورمختار در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، به عدم شایسته گزینی در بحث انتصاب  مدیران اشاره کرد و گفت: این مسئله یک موضوع نسبی و سلیقه‌ای است؛ یعنی اینکه هر دولتی که روی کار آمده، بر مبنای نگاهی که نسبت به این قضیه دارد، مسئولان را انتخاب و منصوب کرده است.

وی در ادامه افزود: در واقع از وزرا تا مسئولان در سطوح مختلف این انتصابات و شایسته دیدن اشخاص را کاملا با نگاه سلیقه‌ای و با یک جهت و هدف کلی که مد نظر هر دولتی است، قرار می‌دهند و سپس این کار را به سرانجام می‌رسانند.

ما باید شایسته سالاری را تعریف کنیم

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر این راهکار اصلی بر شایسته گزینی افراد در مناصب مختلف چه می‌باشد، گفت: ما باید شایسته سالاری را تعریف کنیم، چرا که یک بحث عمومی داریم که باید در رابطه با بعضی از مشاغل بایستی افراد ویژگی‌ها و  شرایط آن شغل موجود را داشته باشند یا اینکه در جنبه عمومی آن استعلاماتی که از دستگاه‌های نظارتی و اطلاعاتی دریافت می‌کنند باید نظرشان مثبت و در حقیقت سابقه منفی نداشته باشند، و بیشتر روی بحث‌های عمومی مسئله کار می‌کنند و تخصصی به جنبه موضوع نگاه نمی‌کنند.

ضرورت انطباق شرایط شغل با شاغل

عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس در ادامه افزود: بنابراین نمی‌شود گفت، که چه باید کرد، اما اگر بخواهیم یک کار اساسی و ریشه‌ای انجام دهیم واقعا همه به رعایت شرایط شغل و انطباق آن با شرایط شاغل در بخش‌های مختلف بایستی منطبق باشند که حالا البته در سطوح پایین این اتفاق می‌ا‌فتد.

نمی‌توان وزیر و رئیس جمهور را در انتخاب مدیران محدود کرد

نماینده مردم کبودرآهنگ اظهار کرد: در سطوح میانی و مدیران عالی رتبه نمی‌شود، محدودیت ایجاد کرد؛ یعنی اینکه نمی‌توان وزیر و رئیس جمهور را محدود کرد که حتما با یک ویژگی‌ها خاص افراد را انتخاب و منصوب کند؛ چرا که می‌گوید تشخیص می‌دهد که این فرد به درد این کار می‌خورد و می‌تواند، فلان وزارتخانه را اداره کند؛ بنابراین آن شخص را معرفی می‌کند، اما در سطوح میانی شدنی است.

با فراخوان عمومی می‌شود، مدیران را انتخاب کرد

این نماینده مردم در مجلس دهم در پاسخ به سوال که چرا بری انتخاب مدیران یک فراخوان عمومی نمی‌دهند و طبق بررسی رزومه و سوابق افراد انتصابات را انجام بدهند، تاکید کرد: قطعا؛ این مسئله که یک فراخوان عمومی برای انتخاب مدیران انجام بدهند، شدنی است، اما این سوال وجود دارد که الان انتخاب استانداران براین اساس صورت می‌گیرد؟ قطعا اینگونه نیست؛ چرا که یا وزیر کشور و یا اینکه رئیس جمهور استاندار را انتخاب می‌کنند و بیشتر طبق نگاه حزبی و جناحی افراد را می‌گمارند.

روسای ستاد رئیس جمهور به الزام مشاور فرمانداران می‌شوند

وی در ادامه افزود: نگاه حزبی بر شایسته‌گزینی افراد غلبه کرده است و الان این کار را  در وزارت کشور مشاهده می‌کنیم؛  یعنی این‌ها فرمانداران را الزام کرده‌اند که روسای ستاد رئیس جمهور را در شهرستان‌ها  به عنوان مشاور در همان شهرستان منصوب کنند، بدون اینکه شایستگی لازم را داشته باشند، و افرادی در این میان هستند که بدون  شایستگی لازم و به اجبار به عنوان مشاور منصوب شده‌اند؛ که این مسئله یعنی خط قرمز کشیدن روی ضوابط و مقرارت موجود است و البته ناگفته نماند که از این قبیل مسائل فراوان داریم./

پایان پیام