به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، سیدناصر موسوی لارگانی در نشست علنی عصر امروز (یکشنبه، 7 مهرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه اصلاح نظام پولی و بانکی کشور درباره حذف 4 صفر از پول ایران در مخالفت با این لایحه، با بیان اینکه این اقدام در حال حاضر هزینه سنگینی به کشور وارد می‌کند، گفت: سال‌های متمادی بحث حذف صفرها از واحد پول کشور مطرح بود چرا که تجربه کشورهای دیگر در این باره مثبت ارزیابی شد که ما نیز آن را قبول داریم اما در شرایط تورم فعلی فشار کشور با این تغییر چند برابر می‌شود و مردم از نظر معیشتی با مشکل مواجه می‌شوند.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: اگر بحث تغییر لفظ آن است که در حال حاضر نیز مردم برای خرید از لفظ ریال استفاده نکرده و از لفظ تومان استفاده می‌کنند و اگر بحث تغییر سکه‌ها و اسکناس‌ها است که هزینه سنگینی برای کشور خواهد داشت چنانچه هم اکنون تفکیک دو وزارتخانه باعث تحمیل هزینه دو هزار میلیاردی به کشور شده است و این موضوع هزینه دیگری خواهد بود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: از سوی دیگر حذف 4 صفر از واحد پول ملی باعث افزایش قدرت خرید مردم نمی‌شود چرا که کسی که هم اکنون یک میلیون و 500 هزار تومان حقوق دریافت می‌کند در آن زمان نیز همان میزان دریافت خواهد کرد و تغییری در شرایط زندگی وی به وجود نمی‌آید.

قوامی: حذف 4 صفر از واحد پول ایران کسری‌های مزمن بودجه را کاهش می‌دهد

هادی قوامی نیز در ادامه این جلسه به عنوان موافق این لایحه با بیان اینکه نظام پرداخت کشور از 3 بخش الکترونیکی، اعتباری و نقدی تشکیل شده است، گفت: تلاش می‌شود کیفیت این نظام‌ها افزایش یابد اما به خاطر تورم‌های بالا، عمده آن به خاطر کسری بودجه دولت، تحقق نیافته است.

نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: دولت‌ها در طول سال‌های اخیر عمدتاً با کسری مواجه بوده‌اند و آن را از طرق مختلف که سهل‌الوصول‌ترین آن، استقراض از بانک است، کسری خود را جبران کرده‌اند که باعث کاهش ارزش پول ملی شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه نقدینگی کشور در سال 57، 250 میلیارد تومان بود، عنوان کرد: امروز این میزان بنسبت به آن زمان 6 هزار برابر شده است در حالی که تولید ملی رونق نیافته و رشد نقدینگی هر ساله بیش از 20درصد شده است.

نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه در شرایط حساس فعلی حذف 4 صفر کسری‌های مزمن را کاهش می‌دهد، خاطر نشان کرد: همچنین 4 صفر از واحد پول ایران، ارزش پول ملی را تقویت می‌کند و تا 40 سال دیگر در نقطه فعلی قرار نداریم./

پایان پیام