به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت؛  در دنیای امروز و براساس شرایط حاکم بر منطقه و اکثر کشورهای اسلامی «وحدت» از جمله کلیدواژه های مهم، اثرگذار و سرنوشت ساز است. کلیدواژه ای که پیش از انقلاب اسلامی  پایه گذاری شد و در دوران پس از انقلاب با تاکید رهبرکبیر انقلاب بیش از گذشته مورد توجه همگان قرار گرفت.

ایده شکل‌گیری هفته وحدت و جشن‌گرفتن مشترک شیعه و سنی برای نخستین بار پیش از انقلاب اسلامی و از سوی حضرت آیت الله خامنه ای مطرح شد، ایشان خاطره ای از دوران تبعیدشان به شهر ایرانشهر استان سیستان و بلوچستان تعریف می‌کنند: « من خودم در بلوچستان تبعید بودم... دستگاه‌ها نمی‌خواستند بگذارند تلاشی از سوی ما انجام بگیرد؛ اما در عین حال ما گفتیم بیایید کاری کنیم که یک نشانه‌ای از اتحاد شیعه و سنی را در این شهر نشان بدهیم؛ که این مسئلهٔ هفتهٔ وحدت - ولادت نبی اکرم در دوازدهم ربیع‌الاول به روایت اهل سنت، و در هفدهم ربیع‌الاول به روایت شیعه - آن روز به ذهن ما رسید و در ایرانشهر آن را عمل کردیم؛ یعنی از دوازدهم تا هفدهم جشن گرفتیم.»

و اینگونه بود که هفته وحدت شکل گرفت؛ پس از انقلاب نیز به پیشنهاد قائم مقام وقت رهبری و موافقت و فرمان امام خمینی(ره) رهبر انقلاب اسلامی ایران، این بازه زمانی به عنوان هفته وحدت نامگذاری شد.

وحدت اسلامی قوی ترین عامل توانمندی و اقتدار امت اسلام محسوب می شود، اما همواره دست خوش توطئه های دشمنان قرار گرفته است، در تمام ادوار تاریخ دشمنان از وحدت شیعه و هراس دارند و تمام تلاش خود را به کار می گیرند تا چنین وحدتی شکل نگیرد، این در حالی است که اسلام به عنوان مکتب جامع و جاوید، اتحاد امت اسلامی را در صدر برنامه های سیاسی و اجتماعی خویش قرار داده است.

مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس شورای اسلامی سال گذشته به مناسب هفته وحدت در نطق پیش از دستور خود با تاکید بر اینکه وحدت نباید تنها در زبان و گفتار باشد، می گوید: نباید هفته ای را به عنوان هفته وحدت جشن بگیریم و در عمل با اختلاف و تفرقه سر کنیم، بلکه در عمل و رفتار باید براساس عدالت با یکدیگر رفتار کنیم و تمام شئونات جامعه را رعایت کنیم.

مسعود پزشکیان

وی تاکید می کند: اگر ما مسلمانان وحدت و انسجام داشته باشیم، هیچ وقت قدرت سلطه گر در دنیا قادر نخواهد بود چشم طمع به کشورهای اسلامی داشته باشد و اختلاف و مشکلات در جامعه ما ایجاد کند.

از سوی دیگر سلام امینی، نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه امروز برای پیشبرد اهداف نظام و غلبه بر اهداف دشمن بیش از هرچیزی به وحدت نیاز داریم، می گوید: وحدت در بین گروه‌های سیاسی، اقوام و مذاهب کشور برای رویارویی تحریم‌های ظالمانه، ضرورت دارد.

سلام امینی

وی ادامه می دهد: در خصوص وحدت در بین جناح‌های سیاسی باید گفت در راستای پیشبرد اهداف نظام و غلبه بر اهداف دشمن امروز بیش از هر چیزی به وحدت نیاز داریم. وحدت در بین جناح‌های مختلف سیاسی و اقدام و مذاهب در سطح کشور دشمنان را در پیشبرد اهداف‌شان ناموفق می‌کند.

این نماینده مجلس تاکید می کند: سیاست دشمن ایجاد تفرقه و حکومت بر ما است و ما باید نقطه مقابل دشمن باشیم و با وحدت اجازه وحدت اهداف شوم را به دشمن ندهیم. امام خمینی (ره) بیش از هر چیزی بر وحدت تاکید داشت. وحدت دشمن را در پیشبرد اهداف‌اش شکست می‌دهد.

استکبار جهانی منافع سیاسی و حتی اقتصادی خود را در ضعف جوامع اسلامی می داند و برای غارت و چپاول ثروت خدادای کشورهای اسلامی در تلاش هستند که اعتماد و برادری را در حاکمان ملل اسلامی را دچار خدشه کنند. نمونه بارز این تلاش را می تواند در کشور عراق دید که اخیرا شاهد اعتراض های گسترده مردمی است که ریشه آن دخالت خارجی ها به خصوص آمریکایی ها است.

حمله نظامی ترکیه به کردنشین های سوری، حمله عربستان به یمن و ایجاد داعش، طالبان و گروهک های دیگر به نام اسلام از جمله اقداماتی است که غربی ها در دستورکار خود قرار داده اند تا به واسطه آن اولا چهره اسلام را در اذهان عمومی تیره و تار کنند و در گام دوم بین امت اسلامی، شیعه و سنی شکاف و اختلاف ایجاد کنند.

در این میان سید احسن علوی، عضو فراکسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت و ضرورت وحدت در بین گروه های سیاسی و مذاهب می گوید:  امروز اگر ایران اسلامی وحدت نداشته باشد، دشمن به راحتی به آن هجوم می‌آورد. تنها زمانی مرزها و قدرت امنیتی ما قابل نفوذ خواهد بود که از درون وحدت ما تضعیف شود.

حضور  سیداحسن علوی در غرفه خبرگزاری خانه ملت

نماینده مردم سنندج و دیواندره در مجلس تصریح می کند: ما باید در شرایط کنونی که خاورمیانه دچار التهاب است بیش از پیش با هم متحد باشیم. خداوند در قرآن کریم می‌فرماید همه قبایل ، قوم‌ها و همه رنگ‌ها باید به یکدیگر نزدیک شوند و با هم وحدت داشته باشند. امروز نیز ما با وحدت در بین جناح‌های سیاسی، اقوام و مذاهب در سطح کشور می‌توانیم از این برهه زمانی نیز عبور کنیم.

مقام معظم ر رهبری سال 96 به مناسبت هفته وحدت با اشاره به تلاش غربی ها برای شکاف بین امت مسلمان، تاکید می کنند: «امروز متأسفانه هستند حاکمانی در این منطقه و نخبگانی در این منطقه که به ساز آمریکا می رقصند! آنچه آنها می خواهند، انجام می دهند؛ برای آنها کار می کنند علیه امّت اسلامی و علیه اسلام! اینها به ضرر اسلام است! ما هیچ انگیزه‌ای برای اختلاف با دولت های مسلمان نداریم؛ ما معتقد به وحدتیم، ما علاقه‌مند به وحدتیم.»

ایشان همچنین در سال 90 به همین مناسبت عنوان کردند: "یکی از ابزارهای همیشه مورد استفاده‌ی دشمنان ملتهای مسلمان برای اختلاف، مسئله‌ی اختلافات مذهبی، شیعه و سنی و از این قبیل بوده. دعوا درست کنند، اختلاف ایجاد کنند، برادران را به جان هم بیندازند، اختلافات را بزرگ کنند، برجسته کنند، موارد اشتراک و اتحاد را ضعیف کنند، کمرنگ کنند، یک چیز کوچک را بزرگ کنند، برجسته کنند؛ این همه نقاط اشتراک را که بین برادران سنی و شیعه هست، کوچک کنند، ضعیف کنند؛ این کاری است که دائم انجام گرفته است، الان هم دارد انجام می گیرد."

قرآن به مؤمنان توصیه می کند که از اختلاف پرهیز کنند و نتایج شوم تفرقه را به خاطر داشته باشند: «همگی به ریسمان خدا چنگ زنید و پراکنده نشوید» و «از خدا و پیامبرش اطاعت نمایید و نزاع نکنید که سست شوید و قدرت شما از میان برود». در جایی که نزاع هست قرآن خیرخواهانه راه علاج و رفع خصومت را نشان می دهد: «ای کسانی که ایمان آورده اید خدا و پیامبر خدا و اولی الامر را اطاعت کنید و هرگاه در چیزی نزاع داشتید آن را به خدا و پیامبر بازگردانید، اگر به خدا و روز رستاخیز ایمان دارید. این برای شما بهتر و پایانش نیکوتر است».

اعمال تحریم های ظالمانه و یک جانبه آمریکا علیه ایران، با هدف ایجاد اختلاف و شکست همبستگی بین مردم و دولت جمهوری اسلامی از دیگر اقدامات آمریکا و اسکتبار جهانی علیه وحدت اسلامی است، مقاومت مردم ایران در برابر این توطئه چینی ها، همواره برنامه غربی ها را با شکست مواجه کرده است، اما مقاومت داخلی برای ایجاد و گسترش همبستگی و وحدت بین امت های اسلامی کافی نیست و باید این مقاومت مانند انقلاب اسلامی به جهان صادر شود تا دیگر جنگی علیه کشورها و ملت های اسلامی شکل نگیرد و امت های مسلمان در تمام ابعاد اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و مذهبی همراه و پشتیبان یکدیگر باشند./

پایان پیام